PRESENTACIÓ I ACTIVITATS ASSOCIACIÓ “LO MAKOT”  

La nova associació de caminadors i corredors d´Alguaire “Lo Makot”, ha estat creada amb la idea de esser com un centre excursionista a nivell local on hi haurà cabuda per fer diferents activitats com sortides a la natura, curses, senderisme, etc..,tant a nivell familiar com a nivell adults ,obert a tot el poble i edats que tinguin ganes de passar l´estona fent esport i salut amb d´altra gent amb les mateixes il·lusions.

Actualment ja s´han fet socis un gran nombre de persones i estem molt contents que la iniciativa hagi agradat  a tant públic i volem agrair a tots els socis la seva implicació, també recordar que per fer-se soci podeu demanar la butlleta de subscripció per Mail: lomakot@lomakot.cat o be presencial a Peixateria Boira (Silvia), per tal de fer-se soci s´ha proposat una quota familiar de 20€ anual o bé una d´individual de 15€ anual, en la butlleta d´inscripció s´adjunta informació de l’ingrés i nº.cte. Amb l´aportació de les quotes pretenem fer un assegurança per a tots els socis al hora de fer les diferents sortides, també muntar diferents xerrades, excursions, propostes d´estiu etc..

Ja hem començat col·laborant amb diferents entitats del poble i ho seguirem fent, una de les sortides que vam realitzar dins el marc de l´abril cultural: “Sortida al clot de l´Unilla” conjuntament amb diferents entitats del poble i la col·laboració de l´Ajuntament d´Alguaire a les quals des de aquí volem agrair la seva gran participació i especialment a l´Antoni Lladanosa, que ens va fer de guia local i va realitzar una gran tasca de recerca d´informació  per poder fer la presentació i explicació de la formació anual de l´Unilla i de les diferents espècies que podem trobar-hi:

A la sortida del dia 15 abril al clot de l´Unilla hi van participar mes de 60 persones i el nostre guia local, Antoni LLadanosa pel camí ens va dur fins els boscos dels pins del pallera on hi vam descobrint la cova amagada del pastor on petits i grans ens vam endinsar fins les seves profunditats, tot seguit vam continuar fins l´Unilla on l´Associació de dones Merli i l´Ajuntament d´Alguaire ens havien preparat un refrigeri i avituallament abans de la gran explicació sobre les diferents aus migratòries que conviuen al Clot de L´Unilla, que va ser molt interessant, seguidament vam fer el camí de retorn tots junts, la caminada va ser d´uns 10 Km, amb un èxit de participació i molt instructiva.

Un altra de les sortides realitzades durant aquest trimestre ha estat la sortida a l´ermita de st. Salvador que vam fer el passat diumenge 13 de juny desprès de ser ajornada anteriorment degut al clima plujos , aquesta vegada encara que ens vam despertar amb un dia ventós a l´arribada a la Font de st. Anna des d´on vam fer la pujada a l´ermita de St. Salvador amb mes de 40 persones del poble nens i adults valentes disposades a fer la sortida, vam arribar al cim on tots junts i amb  un sol que enlluernava vàrem esmorzar als peus de l´ermita, en acabar vam emprendre el camí de retorn pel camí mes planer que porta fins l’àrea de pícnic de la Font on ha l´arribada l´associació va oferir a tots els participants un vermut de cloenda i agraïment per la participació. Ja estem treballant per poder oferir durant el juny altres propostes en conjunt amb associacions del poble, com serà la bicicletada/caminada per st. Joan i també una sortida a Barruera per part de l´associació “Lo Makot”, animeu-vos a fer-vos socis i gaudir de les diferents propostes.

Salut i cames!!!!

Associació caminadors i corredors d´Alguaire “Lo Makot”.